MediaWatch

Krab-Johansen: Fox-vært har ret i udskældte pointer om Danmark

Koncernchefen i Berlingske Media mener, at Fox News Business' tv-vært Trish Regan langt hen ad vejen har faktuelt ret i sin kritiske fremstilling af Danmark.

PR/Berlingske Media
Foto: PR/Berlingske Media

Trish Regan, en vært på tv-stationen Fox News Business, er kommet i unåde hos en del danskere efter at have sammenlignet tilstanden i Danmark med diktaturstaten Venezuela.

Blandt kritikerne har været finansminister Kristian Jensen og chefredaktør på Berlingske, Tom Jensen, men ikke alle deler deres forargelse. Således mener Berlingske Medias koncernchef, Anders Krab-Johansen, at Trish Regan rammer nogenlunde plet i sin beskrivelse af det socialistiske Danmark.

Det skriver Politken.

Anders Krab-Johansen mener dog ikke, at føromtalte Kristian Jensen og Tom Jensen tager fejl i deres kritik:

"Nej, de reagerer på hendes provokation. Hun sammenligner to forskellige slags socialisme, et socialistisk diktatur som i Venezuela med et socialistisk demokrati som det danske. Og det er to helt forskellige styreformer med to helt forskellige modeller. Især fordi diktaturet ikke har markedsøkonomi, det har vi. Diktaturet har heller ikke samme form for demokratisk inddragelse, som vi har. Og man kan da godt reagere på den provokation. Jeg vil bare sige, at hun gør det meget, meget elegant sprogligt. Hun siger: Her er Venezuela. Og så henvendt til demokraterne i USA: Jeg ved godt, at I ikke kan lide at tale om denne form for socialisme, I vil hellere tale om Danmark. Så lad os snakke om Danmark. Hun sammenligner ikke," siger Anders Krab-Johansen til Politiken.

Han siger videre, at faktadelen i tv-værtens optræden er "rimelig fornuftig".

Kristian Jensen om Fox-vært: Hun skal ikke pisse på Danmark

Tidligere ambassadør Gifford forsvarer Danmark over for Fox-vært

Amerikansk tv-vært i dirrende angreb på Danmark

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere