MediaWatch

DR's fodboldmagasin får ny vært

Flagskibsmagasinet på DR Sporten har fundet en afløser til værtstjansen, efter Peter Møller har valgt at forlade redaktionen.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Det bliver Josefine Høgh som fra på søndag bliver ny fast vært på DR Sportens "Fodboldmagasinet". Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Den 28-årige vært har siden januar været en del af DR Sportens redaktion i Aarhus, hvor hun bl.a. har været med til at dække vinter-OL og VM i fodbold. Forinden var hun reporter hos Discovery, hvor hun dækkede alt fra landskampe til Superligaen og Europa League. Personligt har hun en baggrund som fodboldspiller på eliteniveau.

”Jeg glæder mig rigtig meget. Jeg har fodbold i blodet, og Fodboldmagasinet er et af DR Sportens flagskibe, så det bliver fedt at være med til at præge det. Samtidig føler jeg mig privilegeret. Der er et kæmpe hold bag Fodboldmagasinet, og jeg glæder mig til at være en del af det," siger Josefine Høgh i meddelelsen og tilføjer:

"Jeg håber, min fodboldfaglighed kommer til at skinne igennem, og at jeg med min passion for sporten kan formidle det til forskellige typer af seere. Både dem, der elsker fodbold, og dem, der ikke ser det hele tiden."

Træder til efter Peter Møller

Hun afløser tidligere vært Peter Møller, som har valgt at stoppe på DR Sporten.

"Peter Møller har formået at gøre Fodboldmagasinet til sit eget, så der ligger et kæmpe pres. Men jeg elsker en god udfordring. Og så er det vigtigt at sige, at jeg skal ikke være den nye Peter Møller. Jeg skal gøre det på min måde. Seerne skal genkende formatet Fodboldmagasinet, men jeg skal præge det, så det bliver mit. Det kommer jeg til at bruge den første tid på, og det glæder jeg mig helt vildt til," udtaler hun.

Valget af Josefine Høgh er i høj grad truffet på baggrund af hendes erfaring både på banen og som reporter og vært, fortæller Anders Kern Boje, DR Nyheders underdirektør med ansvar for sporten.

"Josefine Høgh er et kæmpe værtstalent, og hun har stor erfaring med at dække fodbold. Derfor er hun det oplagte valg for os. Hun har et stort kildenetværk i fodboldmiljøet, og hun kan bevare den faglige styrke, som Fodboldmagasinet har. Hun kan bære den fane videre," siger han i meddelelsen.

DR Sporten hyrer ny vært og rykker til Aarhus

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs