MediaWatch

Nordisk Film Biografer advarer mod falske mails

Biografkæden advarer kunder mod en række falske beskeder i omløb, der forsøger at lokke personlige oplysninger ud af modtagerne. Sagen er meldt til politiet.

Foto: Ritzau Scanpix/Anne Bæk

Nordisk Film Biografer har indgivet en politianmeldelse i forbindelse med, at der florerer falske mails og beskeder - som giver sig ud for at være fra biografkæden - der bl.a. opfordrer modtagerne til at deltage i et spørgeskema. Det skriver Ekstra Bladet.

De falske mails beder bl.a. brugerne om at oplyse kontonummer i forbindelse med besvarelsen af et spørgeskema, som man modtager biograf- og slikbilletter for at besvare. Beskederne er blevet sendt ud i forbindelse med "Store Biografdag", som Nordisk Film Biografer afholder på sønder.

"Vi glæder os rigtig meget til Nordisk Films "Store Biografdag". Desværre er vi blevet informeret om, at falske mails omkring vores begivenhed er i omløb. I disse e-mails, som er udsendt i vores navn, opfordres man blandt andet til at klikke på et link til et spørgeskema. Vi opfordrer til at slette de falske beskeder og undgå at klikke på nogle links," siger Vibeke Wolfsberg, kommerciel direktør i Nordisk Film Biografer, i en pressemeddelelse, skriver Ekstra Bladet.

Biografkæden har meldt sagen til politiet i forsøg på at få stoppet de falske beskeder.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs