MediaWatch

Genudsendelser fylder mere i DR's sendeflade

84 pct. af DR's tv-udsendelser i 2017 var genbrug. Den voksende andel skyldes, at økonomien skal hænge sammen, lyder det fra DR, der også peger på, at antallet af nyproducerede tv-timer er steget.

Foto: /Scanpix/ritzau/Mads Claus Rasmussen

En voksende del af Danmarks Radios tv-flade bliver udgjort at genbrugte tv-programmer. Ifølge en opgørelse, var 84 pct. af public service-stationens tv-programmer i 2017 således genudsendelser. Det er en stigning på 2 procentpoint fra året før, kunne Ekstra Bladet i sidste uge berette baseret på tal for førstegangsudsendelser, som avisen har fået fra DR og TV 2.

På baggrund af disse tal har Ekstra Bladet selv udregnet andelen af genudsendelser. Andelen af genudsendelser er mest markant på de to børnekanaler DR Ultra og Ramasjang, der havde henholdsvis 92 og 91 pct. genudsendelser i 2017. På DR1 og DR2 er tallet 78 pct. På TV 2's kanaler var der til sammenligning i gennemsnit 71 pct. genudsendelser i 2017.

Planredaktionschef i DR, Henrik Birck, forklarer, at stigningen bl.a. skyldes, at public service-stationen har droppet det daglige program "DR2 Morgen" samt dækningen af OL i 2016 trak op i 2016. Genudsendelserne er desuden en måde at få økonomien til at hænge sammen på og give seerne mulighed for at se programmer, de ikke nåede i første omgang, skriver han til Ekstra Bladet

"Derfor skal man se det over tid. Og fra 2007 og til 2017 er der sket en stigning fra 14 til 20 timers nyt tv-indhold til danskerne fra DR hver eneste dag," skriver han til avisen.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs