MediaWatch

Comcast trækker sig fra budkrig mod Disney – satser på Sky

Koncernen Comcast trækker sig fra konkurrencen med Disney om opkøb af en del af Rupert Murdochs 21st Century Fox og vil i stedet gå efter at købe Sky – i konkurrence med Rupert Murdoch.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/DOUGLAS C. PIZAC

Kampen om at købe underholdningsaktiviteterne i Rupert Murdochs 21st Century Fox er så godt som afgjort, efter Comcast har valgt at trække sig fra budkrigen. Det skriver Bloomberg. Dermed er vejen banet for, at Disney, som også har budt på Fox, kan købe selskabet.

I stedet vil Comcast koncentrere opkøbsmusklerne om ejerskabet af det britiske tv-selskab Sky, som netop 21st Century Fox er hovedejer af, og som Fox gennem længere tid har forsøgt at få fuldt ejerskab over. Det har de britiske myndigheder sagt god for, men under forudsætning af, at Sky News sælges fra.

Selvom myndigheden efter lang tids tovrækkeri har givet grønt lys, kan 21st Century Fox ende med at blive slået på målstregen af Comcast, der senest har lagt et bud på 26 mia. pund, svarende til næsten 220 mia. kr., for Sky.

Comcasts retræte fra budkrigen giver Disney mulighed for at køre videre med sit bud på 71,3 mia. dollar for Fox' underholdningsaktiviteter, der omfatter en andel af Sky.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs