MediaWatch

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Socialdemokraterne har opgivet håbet om, at partiet kan se sig selv i en ny medieaftale. Det fortæller formand Mette Frederiksen til Politiken efter et møde fredag i Finansministeriet.

Ifølge partiformanden har det "endeligt afgjort", at der ikke kan indgås en bred aftale om et forlig, som både regeringen og oppositionspartierne ellers har gjort sig til fortalere for.

"Det afgørende for os har hele tiden været, at et medieforlig understøtter den dansksprogede tv- og radioproduktion. Og med det, der ligger på bordet nu, mener jeg ikke, at det er det, der kommer til at ske. Man har ikke viljen til for alvor at regulere de globale kræfter," siger Mette Frederiksen til Politiken.

Tidligere på ugen kom det frem, at partitoppen kørte parallelle forhandlinger med finansminister Kristian Jensen (V) om den økonomiske ramme for en ny aftale, mens kulturministeren og medieordførerne fra de røde partier og DF holdt forhandlingsmøder i Kulturministeriet.

Derfor har medieordfører Mogens Jensen (S) tøvet med at afvise muligheden for et bredt forlig, selvom Socialdemokraterne ikke har accepteret regeringens udspil og siden onsdag har været ude af forhandlingerne efter et kort møde i Kulturministeriet.

Men nu er muligheden for at nå en bred aftale altså opgivet ifølge meldingen fra Mette Frederiksen, hvilket sætter et foreløbigt punktum for Socialdemokraternes involvering i det kommende medieforlig. Forhandlingerne om fortsætter med DF som det eneste parti tilbage ved forhandlingsbordet.

Kulturminister Mette Bock (LA) har siden sidste uge udtalt, at selvom hun foretrækker et bredt forlig, så er hun indstillet på, at hvis det vil kræve for mange kompromisser, vil regeringen i stedet indgå en smal aftale.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs