MediaWatch

Anna Libaks folketingskandidatur koster kommentatorroller

Flere af de programmer, Berlingskes tidligere chefredaktør Anna Libak har medvirket i som kommentator, har sat hendes deltagelse på standby, efter hun har meldt sine politiske ambitioner ud, forklarer hun.

Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged
Foto: Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

I sidste uge meddelte Anna Libak, tidligere chefredaktør for Berlingske, at hun stiller op til Folketinget for Venstre.

2. juli er hun på valg i Hillerød-kredsen, men allerede inden hendes opstilling altså formelt er en realitet, har hendes politiske ambitioner haft konsekvenser for hende professionelt, fortæller hun til fagbladet Journalisten.

"Jeg kan mærke, at man i medierne tror, jeg er holdt op med at tænke klart. Jeg har for eksempel fået at vide, at det er slut med at deltage i "Verden ifølge Trump" på News," siger Anna Libak til Journalisten.

Hun uddyber, at hun heller ikke længere vil være om bordet, når P1 sender debatprogrammet "Søndagsfrokosten" - og kalder det "virkelig trist", selvom det ikke var uventet.

Anna Libak er kandidat i russisk og samfundsfag fra Aarhus Universitet og har en lang karriere bag sig som journalist og redaktør på Information, Weekendavisen og senest på Berlingske, som hun forlod i 2017, efter hun ikke fik permanent plads i chefredaktionen.

Anna Libak vil i Folketinget for Venstre

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere