MediaWatch

Radikale: Vi vender tilbage til bordet hvis regeringen opgiver krav

Leder af De Radikale, Morten Østergaard, fastholder, at hans parti gerne vender tilbage til forhandlingsbordet - hvis regeringen opgiver krav om, at der ikke må tilføres ekstra midler til DR og public service.

Morten Østergaard, partiformand for Radikale Venstre. | Foto: /ritzau/Ivan Riordan Boll

Hvis regeringen med kulturminister Mette Bock (LA) i spidsen skal gøre sig forhåbninger om at få De Radikale med i et bredt medieforlig, skal den være klar til at acceptere, at der i en ny medieforligsperiode eventuelt godt må tilføres ekstra midler til public service - herunder DR. Det fortæller partiets leder, Morten Østergaard til Berlingske.

"Public service er ekstremt vigtigt for vores demokrati og samfund, og vi vil ikke binde os til en aftale om, at der ikke må tilføres ekstra midler til DR og anden public service i forligsperioden. Hvis regeringen og Dansk Folkeparti opgiver dette krav, så deltager vi gerne i forhandlingerne," siger han til avisen.

Udtalelsen skal læses i forbindelse med, at kulturministeren mandag meddelte, at hun havde sat en deadline for, hvornår partierne uden for VLAK-regeringen skulle takke enten ja eller nej til tre konkrete elementer i en ny medieaftale, som MediaWatch har set, for at rykke med videre i medieforhandlingerne. Deadline udløb kl. 18 tirsdag aften, og både før og efter har der været noget nær radiotavshed fra kulturministeren.

Fra Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, lyder det, at forhandlingsforløbet har været "kaotisk", fordi der samtidig foregår forhandlinger i Finansministeriet med partiets formand, Mette Frederiksen, og det har været uklart, om de forhandlinger er afsluttede eller ej. Også han understreger, at partiet ønsker en bred aftale, men at det kræver "substantielle indrømmelser" i forhold til de besparelser, der er lagt op til, fra kulturministeren.

Ifølge Mediawatchs oplysninger drejer de tre punkter sig for det første om et salg af 40 pct. af aktierne i TV 2, for det andet, at public service-puljen udvides på en måde, så DR også kan søge - dog kun den nye, ekstra del af puljen. For det tredje skal partierne, der vil forhandle videre, acceptere, at udenlandske streamingtjeneste som Netflix og HBO investerer 2 pct. af deres omsætning i Danmark på dansk indhold.

Her er regeringens tre krav til de videre medieforhandlinger 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs