MediaWatch

Direktør for færøsk public service-medie forlader posten

Det færøske medie Kringvarps direktør fratræder sin stilling efter at have været part i en strid om en fyring af nyhedschef og beskyldninger om inhabilitet.

Ritzau Scanpix/Brian Bergmann
Foto: Ritzau Scanpix/Brian Bergmann

Johnny í Grótinum har forladt sin post som direktør og ansv. chefredaktør for det færøske public service-medie Kringvarp. Det skriver Journalisten.

Den afgående direktør har været centrum i en strid, som Journalisten har dækket i løbet af året. Den udspringer af fyringen af Kringvarps tidligere nyhedschef Liljan Weihe, som Johnny í Grótinum opsagde med den begrundelse, at nyhedschefen havde handlet illoyalt over for både direktøren og mediet. Omvendte ment Liljan Weihe, at Johnny í Grótinum havde blandet sig i redaktionens dækning af en skattesag, hvor Johnny í Grótinum ifølge nyhedschefen var inhabil.

Efter fyringen af Liljan Weihe blev afskedigelsen underkendt af det færøske kulturministerium, og den tidligere nyhedschef blev genansat, dog ikke som nyhedschef, men som akademisk medarbejder. Den disposition har Liljan Weihe siden klaget til kulturministeriet over.

Direktøren for Kringvarp er senest kommet under beskydning for at have haft en finger med i spillet om to artikler bragt af mediet Vagaportalur om sagen, der bakkede Johnny í Grótinums argumenter op i striden med den tidligere nyhedschef.

Journalisten skriver, at Johnny í Grótinum torsdag aftalte med Kringvarps bestyrelse, at han forlader posten.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere