MediaWatch

Erenbjerg: Tiden mellem MTG-fusion og konsortiumopkøb var som ekstremsport

Allerede da TDC blev solgt til et konsortium i februar, vidste TDC's afgående topchef Pernille Erenbjerg, at hendes dage i selskabet var talte. På blot 12 dage gik planerne for TDC fra fusion med MTG til et salg til pensionskasser og kapitalfond.

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Fra 1. til 12. februar gennemlevede Pernille Erenbjerg, adm. direktør i TDC, det, hun selv betegner som "ekstremsport". Fusionsplanerne med den svenske mediekoncern MTG, som havde været undervejs i fire år, blev droppet, da et konsortium bestående af pensionskasserne PKA, ATP og PFA og den australske kapitalfond Macquarie købte TDC. Et skifte, som samtidig ender med Pernille Erenbjergs afgang ved udgangen af 2018.

Det skriver Børsen.

Eftersom TDC på bagkant af opkøbet er blevet taget af Børsen, er Erenbjerg nu klar til at tale ud om de droppede planer og hendes tanker omkring opkøbet, og hun ligger ikke skjul på, at fusionen med MTG i hendes optik var vejen at gå.

"Så kan man sige: Skal man ikke bare børste støvet af og komme videre? Det skal man nogle gange. Men andre gange kan man bare ikke komme derhen. Og det er ikke et spørgsmål om at være fornærmet over det skete, det er fair and square - de lagde pengene på bordet. Det er bare ikke det samme, som at jeg synes, det er det rigtige. Det kunne jeg allerede mærke den mandag," fortæller Erenbjerg til Børsen.

Direktøren meldte offcielt sin afgang 14. maj og stopper dermed som topchef i TDC med årets udgang. Hvorvidt fremtiden byder på et operationelt job eller bestyrelsesarbejde er endnu ikke besluttet, men Erenbjerg slår fast, at de sidste syv måneder i TDC kommer til at foregå med fuldt fokus.

Denne artikel er leveret af MediaWatch søstermedie ITWatch

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs