MediaWatch

AT&T-afgørelse løber med opmærksomheden på amerikansk aktiemarked

AT&T's overtagelse af Time Warner fylder på det amerikanske aktiemarked.

/ritzau/AP/Mary Altaffer
Foto: /ritzau/AP/Mary Altaffer

De amerikanske aktiehandlere ser ud til at gå en rolig dag i møde efter nattens topmøde mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

I Europa har investorerne ikke gjort noget større nummer ud af nyhederne fra topmødet, hvor de to hovedpersoner underskrev et fælles dokument, og en time forinden den amerikanske børsåbning ligger de fleste ledende indeks i Europa med små fald.

Reaktionen er også afdæmpet, hvis man kigger på futures for de tre ledende indeks i USA , som alle ligger omkring nulpunktet tirsdag, hvor investorerne også er begyndt at se frem mod ugens rentemøder i den amerikanske og europæiske centralbank.

Det brede S&P 500-indeks vandt mandag 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset blot steg marginalt efter tilbagefald sidst på sessionen. Nasdaq-indekset steg igen mandag og var indtil tæt på lukketid nær ny rekord, men indekset faldt ligeledes tilbage og sluttede 0,2 pct. oppe.

AT&T kan få del i rampelyset tirsdag aften, hvor der ventes en retsafgørelse på, om selskabet får lov til at overtage Time Warner, hvilket vil skabe en gigant med 275 mia. dollar i markedskapital. USA's regering har tidligere modsat sig AT&T's overtagelse af TimeWarner, da politikerne mener, at det vil give teleselskabet for meget magt i medielandskabet og føre til prisstigninger.

AT&T-aktien stiger 0,8 pct. i formarkedet, mens Time Warner går 0,3 pct. frem.

Ifølge CNN Money har dagens afgørelse potentiale til at ændre mediebranchen i USA, og hvis overtagelsen bliver godkendt, har der været forlydender om, at Comcast , der blandt andet ejer NBC, NBCUniversal, Xfinity og Telemundo, kan komme med et officielt overtagelsestilbud på 21st Century Fox, som ellers har indgået en betinget aftale med Disney.

/ritzau/FINANS

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere