MediaWatch

Svindeldømt advokat ankede på stedet

Det faldt en anke hurtigt fra advokaten Susanne Fryland, der mandag blev idømt over fem års fængsel.

Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

To ud af tre advokater ankede mandag på stedet, mens den tredje lige ville læse dommen. Det skete, efter at alle tre var blevet dømt skyldige i en stor og spektakulær sag om svindel med kundernes penge.

I sagen stod advokaterne Johan Schlüter og Susanne Fryland anklaget for og blev dømt for mandatsvig af særlig grov karakter og forsøg på skyldnersvig.

"Vi anker," sagde advokat for Susanne Fryland Hanne Rahbæk hurtigt på dommerens spørgsmål. Susanne Fryland var ikke selv til stede.

Johan Schlüters advokat, Jakob Arrevad, udbad sig betænkningstid, mens Morten Samuelson, advokat for Jakob Halgreen, også ankede.

Susanne Fryland fik mandag den hårdeste straf for svindlen, hvor hun og Johan Schlüter blev dømt for at tage "ikke under 100 mio. kr." fra kunden Producentforeningen. Hun blev idømt fem år og seks måneders fængsel.

Alle tre stod anklaget for skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed, men blev kun dømt for forsøg på skyldnersvig.

For Johan Schlüter blev dommen på fire års fængsel gjort betinget grundet hans alder og personlige forhold.

For Lars Halgren blev dommen på ni måneders fængsel også gjort betinget. Her på grund af personlige forhold og det faktum, at sagen har haft store konsekvenser for ham, selv om han ikke var anklaget for hovedforholdet, mandatsvig.

Anklager Malene Stage Christensen udtrykker umiddelbart tilfredshed med dommen:

"Retten har slået fast, og to advokater er idømt årelange fængselsstraffe. Så er straffen gjort betinget, og det giver loven mulighed for, når der er tale om høj alder."

"Men begge advokater, der har svindet med klienternes midler, er fundet skyldige. Jeg er tilfreds med den straf, der er udmålt. De er kendt skyldige, og det er det vigtige," siger anklager Malene Stage Christensen efter dommen.

/ritzau/

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere