MediaWatch

NRK sparede tocifret millionbeløb på strejke

Den norske pendant til DR kom ud af otte dage lang strejke med et plus på bundlinjen bl.a. på grund af lavere lønudgifter.

Foto: Ritzau Scanpix/Dennis Lehmann

De redaktionelle medarbejdere strejkede i otte dage i maj, efter medarbejderne og ledelsen ikke kunne blive enige om en ny overenskomst. Strejken sparede NRK for udgifter for et tocifret millionbeløb, skriver Kampanje.

Alt i alt havde NRK 20-25 mio. norske kr. mindre i udgifter, svarende til cirka 15-20 mio. kr. Det skyldes primært, at den norske pendant til DR sparede penge på lønnen til strejkende medarbejdere i de otte dage, som konflikten varede.

"Som det ser ud nu, har NRK ikke tabt penge på strejken. Hvis du ser på tv-seningen og NRK's position, så har vi tabt meget, men hvad det udgør i kroner og ører, er ikke muligt at regne på. Vores position er svækket, men vi har en ambition om at komme op igen. Du får nogle ridser i lakken, når du har strejke, men det var heldigvis en periode af året med lav tv-sening, så timingen var sådan set god," siger Andreas Norvik, økonomidirektør hos NRK, til Kampanje.

Omkring 1700 redaktionelle medarbejdere var omfattet af strejken.

NRK-strejke slutter efter otte dage

NRK-medarbejdere går i strejke 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs