MediaWatch

Harvey Weinstein har meldt sig selv og er nu sigtet for seksuelle overgreb

Anklagemyndighed i New York sigter Harvey Weinstein for voldtægt og overgreb på to kvinder, siger talsmand.

Foto: Foto: ritzau/AP/Remy de la Mauviniere

Tidligere filmproducent Harvey Weinstein har fredag meldt sig selv til politiet i New York efter beskyldninger om seksuelle overgreb. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En talsmand for myndighederne i New York siger til nyhedsbureauet AP, at Harvey Weinstein nu er formelt sigtet for voldtægt og andre ulovlige seksuelle handlinger i overgreb på to kvinder.

Det var ventet, at Harvey Weinstein ville overgive sig til politiet fredag morgen lokal tid. Han ankom til en politistation fredag morgen lokal tid klokken 07.25.

Med sig havde han ifølge Reuters flere tykke bøger. Blandt dem var tilsyneladende biografier af Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II, der er en musikalduo fra Broadway, samt filminstruktøren Elia Kazan.

Beskyldninger fra mere end 75 kvinder

Harvey Weinstein blev verdenskendt, da medierne New York Times og The New Yorker i 2017 skrev, at en lang række kvinder - heriblandt kendte skuespillerinder - anklagede ham for seksuelle overgreb.

Det udløste en bølge af yderligere anklager mod filmmageren. Beskyldningerne kom fra blandt andre Salma Hayek, Gwyneth Paltrow og Angelina Jolie og handlede om flere overgreb og upassende opførsel.

Samlet har mere end 75 kvinder anklaget ham for overgreb. Sagerne fra New York er blandt de mere alvorlige.

Harvey Weinstein nægter, at han haft sex med nogen uden samtykke.

Opmærksomheden omkring Harvey Weinstein skabte den store #MeToo-bølge, der siden da har skabt opmærksomhed om seksuel chikane i utallige faggrupper verden over.

Allerede tidligere i forløbet gik amerikansk politi ind i sagen omkring Harvey Weinstein og begyndte at efterforske hans ageren.

Der efterforskes anklager mod ham i London, Los Angeles og New York.

/ritzau/

Forsiden lige nu

DF afviser at acceptere Bocks tre krav

Dansk Folkeparti vil ikke vende tommelfingeren opad til de tre krav for den økonomiske ramme i medieforhandlingerne, som Mette Bock har sat op for videre forhandlinger. "Der er stadig lang vej igen," siger partiets medieordfører.

Radio24syv-vært er fyret

Radio24syvs René Fredensborg, der har været vært på radiostationen siden dens opstart, er blevet bedt om at forlade arbejdspladsen med øjeblikkelig virkning.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere