MediaWatch

Producenter advarer mod at straffe Netflix og HBO

Mens et politisk flertal vil have streamingtjenester til lommen gennem eksempelvis en omsætningsskat, så advarer producenter imod at straffe de udenlandske tjenester.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Christophe Ena

Der tegner sig et politisk flertal for at tvinge udenlandske streamingtjenester som Netflix og HBO Nordic til at bidrage til dansk indholdsproduktion gennem fx en omsætningsskat, skrev Politiken i går, onsdag. Men man skal passe på, at de udenlandske tjenester med sådan en manøvre ikke bliver skræmt væk, lyder det fra to producenter, som Politiken har talt med.

Piv Bernth, direktør for Apple Tree Productions og tidligere dramachef hos DR, mener, at tjenesterne i forvejen bidrager til dansk indhold og investerer i film og serier herhjemme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs