MediaWatch

Dansk filmproducent i aftale med Netflix om flere film

Streamingtjenesten går ind på filmmarkedet i Danmark med en bindende aftale med dansk filmproducent, der skal munde ud i flere film.

/Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup
Kim Magnusson Foto: /Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Den danske filmproducent Kim Magnusson, som bl.a. har vundet to Oscar-statuetter, har indgået en bindende aftale om at lave en række film til Netflix, som dermed går ind på filmmarkedet i Skandinavien. Det skriver Berlingske.

Der er tale om en såkaldt "first look deal", hvilket betyder, at Kim Magnusson fremover skal producere en række nordiske film til Netflix og tjenestens 125 mio. abonnenter. Alle film skal indspilles i Skandinavien og laves af skuespillere og instruktører herfra.

"Jeg er selvfølgelig beæret over, at Netflix vil arbejde med mig. Netflix ønsker at lave lokalt indhold, og lige nu er der stor interesse for Skandinavien. Vi arbejder godt, vi taler engelsk, og vi har en fantastisk evne til at fortælle historier," siger Kim Magnusson til Berlingske.

I en skriftlig kommentar til Berlingske skriver Netflix, at de "spændt over muligheden for at samarbejde med Kim Magnusson".

Tidligere på året havde Netflix premiere på sin første originale danske serie, "The Rain". Den er produceret af Miso Film.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere