MediaWatch

Svensk film med danske kræfter vinder priser i Cannes

"Gräns", der er lavet af svensk-iranske Ali Abassi og delvist dansk produceret, har fået to priser i Cannes.

Fredag eftermiddag skulle vinderne findes i den sekundære konkurrence Un Certain Regard ved den prestigefyldte filmfestival i den sydfranske by Cannes.

Her modtog filmen "Gräns" hovedprisen og prisen for bedste lyd.

Dermed kan vi også juble en smule i Danmark. "Gräns" er nemlig instrueret af svensk-iranske Ali Abbasi, der er uddannet på Den Danske Filmskole i 2011.

Filmen er samtidig delvist produceret af den danske producent Nina Bisgaard. Danske Nadim Carlsen er fotograf på filmen, mens Olivia Neergaard-Holm sammen med Anders Skov har klippet den.

Derudover indtager danskere flere andre roller på holdet bag filmen.

De to priser blev uddelt af en fagjury bestående af fem personer med den berømte skuespiller Benicio Del Toro i spidsen.

"Gräns" beskrives på Det Danske Filminstituts hjemmeside som et mørkt kærlighedsdrama med overnaturlige elementer.

Filmen kredser om toldbetjenten Tina, som har en sjette sans, når det drejer sig om at udpege smuglere.

Rygtet om hendes evner spreder sig hos politikollegerne, og hun ansættes til at finde beviser mod en kriminel ring. Men da den mystiske Vore stiger af færgen, hvor hun arbejder, tvivler hun for første gang på sine fornemmelser.

Ali Abbasi har tidligere instrueret den danskproducerede gyser "Shelley" fra 2016 om et barnløst par og deres rumænske rugemor.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Danmarks største forlag måtte nedjustere sine forventninger til årets præstation betragteligt, Sjællandske Medier købte op, og Forbrugerombudsmanden besluttede, at et særligt markedsføringsredskab på Facebook er ulovligt. Få overblikket over ugen, der gik, i Mediedanmark.

Bonnier lancerer nyt bureau i Norge

Bonnier Media åbner et ny marketingbureau ved navn Kontent, som skal producere indhold inden for mode, interiør og livsstil. Det skal danne spydspids for koncernens satsning på content marketing og nativeproduktion.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere