MediaWatch

DFI-direktør glæder sig over EU-Domstolens afgørelse i Netflix-sag

Det Danske Filminstitut ønsker, at streamingtjenester forpligtes til at bidrage økonomisk til danske filmproduktion, og ser derfor positive signaler i nylig dom fra EU-Domstolen.

Claus Ladegaard, adm. direktør, Det Danske Filminstitut. | Foto: Robin Skjoldborg/PR/Det Danske Filminstitut

EU-Domstolen afgjorde tidligere på ugen en sag, hvor Netflix ville undslå sig at følge en tysk lov, der pålægger streamingtjenester at bidrage med en del af sin omsætning til tysk filmproduktion. Netflix tabte sagen, og det vækker glæder hos Claus Ladegaard, adm. direktør for Det Danske Filminstitut.

"EU-Domstolens afgørelse viser, at EU-Kommissionens forslag om at forpligte streamingtjenesterne til at bidrage til europæisk indholdsproduktion er både nødvendig og den rigtige vej at gå. Muligheden for at sikre kulturel værdi og identitet i Europa skabes blandt andet gennem levende billeder, og det koster penge – penge som producenter i dag taber, mens mastodontaktører vinder på ulige konkurrencevilkår. Jeg er glad for, at Tyskland har taget slagsmålet med Netflix. Samtidig ser jeg også frem til at samarbejde med de nye aktører i branchen som fx Netflix," udtaler Claus Ladegaard i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs