MediaWatch

Koda-direktør får toppost i europæisk rettighedsorganisation

Den europæiske brancheorganisation for rettighedsselskaber, Gesac, har valgt ny formand, og det betyder nøglerolle på det europæiske rettighedsområde til dansk Koda-direktør.

/Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged
Foto: /Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Det bliver med en dansker i spidsen, når den europæiske rettighedsorganisation Gesac skal arbejde for europæiske komponisters, dramatikeres, kunstneres og forfatteres ophavsret og fair share på rettighedsmarkedet.

Kodas direktør Anders Lassen er netop blevet valgt som ny formand for paraplyorganisationen, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

"Vi er meget tilfredse med Anders’ udnævnelse. Det sker i en meget vigtig tid, hvor de europæiske institutioner er ved at nå til enighed om ophavsretsdirektivet og om broadcast-forordningen, som begge er lovgivninger, der vil få en stor indflydelse på skabernes rettigheder. Fremadrettet ønsker Gesac med Anders' ledelse og støtte fra sin nye bestyrelse at spille en fremtrædende rolle ved at sætte kultur og skabernes rettigheder højt på dagsordenen i forbindelse med det kommende parlamentsvalg og fornyelsen af EU," siger direktør i Gesac, Véronique Desbrosses.

Gesac har hjemme i Bruxelles og arbejder bl.a. for at fremme den kollektive rettighedsforvaltning i de enkelte lande og på tværs af grænser. Kodas formand, sanger og komponist Niels Mosumgaard, ser det som et stort plus, at der kommer danske kræfter i spidsen for arbejdet.

"Med digitaliseringens indtog er musikbranchen og rammerne for skabernes arbejde i dag blevet et grænseoverskridende foretagende. Derfor foregår vores kampe for blandt andet en rimelig betaling til de danske musikskabere på onlinetjenesterne i overvejende grad i EU-regi. På den baggrund er det enormt vigtigt, at det fremadrettet er en dansker, der på europæisk plan skal udstikke de rammer, som skal sikre en bæredygtigt fremtid for vores medlemmer," siger Niels Mosumgaard i meddelelsen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere