MediaWatch

Ny TDC-formand: Ingen planer om at skille os af med Yousee

TDC kommer ikke til at købe en indholdsudbyder eller broadcaster, men der er heller ingen planer om at sælge den del af forretningen fra, som blandt andet inkluderer Yousee, siger ny, midlertidig bestyrelsesformand.

Foto: PR/Tele2

Både infrastrukturen og kunde- og indholdsdelen vil udgøre en vigtig del af telekoncernen TDC, efter at et konsortium bestående af pensionskasserne ATP, PFA, PKA og australske Macquarie har overtaget det danske selskab.

De nye ejere har tidligere fortalt, at de vil investere i at udbygge infrastrukturen og TDC's netværk, men det betyder ikke, at indholdsdelen nedprioriteres. Det fortæller Mike Parton, der mandag blev valgt som ny, midlertidig bestyrelsesformand.

"Der er ikke én ting, der er det vigtigste. Det, der er meget vigtigt, er, at vi er engagerede i at fortsætte med at gøre, hvad selskabet og ledelsen gør med kundesiden af forretningen. Vi vil gerne gøre det gennem partnerskaber frem for opkøb, men ud over det vil vi gerne følge den samme strategi med indholdsforretningen og udvikle den, så meget vi kan," siger han til Ritzau Finans.

Vil ikke opkøbe indholdsudbydere

Kort før det i februar i år kom frem, at konsortiet ønskede at overtage TDC, havde telekoncernen med administrerende direktør Pernille Erenbjerg i spidsen annonceret, at den ville købe svenske MTG Nordics, som blandt andet ejer TV3-kanalerne og Viasat.

Det blev droppet, da konsortiet kom på banen, og ifølge bestyrelsesformanden er det denne type af opkøb, som han ikke ser en fremtid for i TDC. Han afviser samtidig, at der er planer om at sælge den del af forretningen fra, som blandt andet inkluderer Yousee.

"Det er der absolut ingen planer om. Vi gennemførte først opkøbet for ti dage siden, men vi har allerede startet dialogen med ledelsen om, hvordan vi kan udvikle den kommercielle del af forretningen i en verden, hvor vi ikke kommer til at opkøbe en indholdsudbyder eller en broadcaster," siger Mike Parton.

Konsortiet har allerede tidligere oplyst, at det vil dele selskabet op i tre dele - infrastruktur, den kundevendte forretning og den norske forretning. Og det er særligt infrastrukturdelen, der vil blive investeret store summer i.

"Om 10-15 år vil alle hjem i Danmark have brug for at være tilkoblet fiber. Man har brug for et virkeligt stærkt mobilsignal over alt, og vi skal kombinere det med kundeservices. Lige som vi skal fokusere på den kommercielle side af forretningen, vil vi fokusere på og investere mere i infrastrukturdelen af forretningen," siger Mike Parton.

I tilbudsdokumentet, der blev offentliggjort i februar, meddelte konsortiet også, at det ville åbne TDC's netværk yderligere op for andre selskaber.

Lang investeringshorisont

Han afviser, at der på nuværende tidspunkt er planer om at hæve priserne for kunderne, og han fortæller, at det er nemmere at investere i infrastruktur i et selskab, der ikke er børsnoteret, som TDC var før overtagelsen.

Det skyldes, at selskabet ikke skal gøre en lang række aktionærer tilfredse på kort sigt, og når selskabet ikke er børsnoteret, er det ikke længere nødvendigt at fremlægge regnskaber hvert kvartal.

"Når ejerne har en lang investeringshorisont - et årti som minimum - mener vi, at det gør det muligt at lave investeringer, som, vi ved, er nødvendige," siger Mike Parton.

Inden for denne del af forretningen er den nye bestyrelsesformand ikke afvisende over for, at der kan blive tale om opkøb fremover.

"Det er ikke en nødvendighed, men vi er åbne over for det. Det, vi gerne vil, er at lave partnerskaber med infrastrukturudbydere, hvor det er muligt. Men det er for tidligt at besvare det spørgsmål ordentligt," siger han.

Ingen planer om fyringer

Mike Parton oplyser også, at der ikke er planer om fyringer hos telekoncernen, men at der kan blive tale om effektiviseringsprogrammer på anden vis.

"Vi vil lave effektiviseringsprogrammer i infrastrukturdelen af forretningen. Vores kunder ønsker den bedste service til den laveste pris, og for at være i stand til at tilbyde det, vil vi gennemføre omkostningsbesparelser i forretningen," siger han og tilføjer, at det endnu er for tidligt at sige mere om de konkrete planer.

Den nye bestyrelsesformand har også samme rolle hos Tele2, men i december sidste år oplyste selskabet, at han ikke stillede op til genvalg på generalforsamlingen senere i maj.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs