MediaWatch

Regeringen vil holde partier fast på DR-besparelser

Folketingets partier kan ikke tilbagerulle de besparelser i DR, hvis man først er gået med i medieforliget, fremgår det af forhandlingsdokumenter.

Kulturminister Mette Bock (LA). | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Hvis Folketingets partier først accepterer regeringens krav om at gå med til en besparelse på 20 pct. i DR, har de samtidigt forpligtet sig til ikke at tilbagerulle besparelserne ved at tilføre DR flere penge i forligsperioden, der løber fem år. Det fremgår af dokumenter, der har været på forhandlingsbordet, og som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

Her står blandt andet, at forligspartierne "ikke kan medvirke til at skaffe yderligere midler til DR i forligsperioden, f.eks. i form af en generel tilbagerulning af den aftalte reduktion af DR's ramme", og at Folketingets partier udelukkende kan yde supplerende støtte til DR til "konkrete, præcist afgrænsede projekter."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladet som led i en digital oprustning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs