MediaWatch

Partier er lunke over for at slanke og ændre DR's bestyrelse

Regeringen lægger op til en professionalisering af DR's bestyrelse, men den tanke er støttepartiet Dansk Folkeparti ikke med på. Enhedslisten mener, at forslaget ikke er gennemtænkt, mens Socialdemokratiet er afventende.

Foto: Ritzau Scanpix/Erik Refner

DR skal have ny bestyrelse til årsskiftet, når flere nuværende medlemmer herunder formand Michael Christiansen rammer loftet for, hvor længe man kan sidde om bordet. Men står det til regeringen, skal selve modellen for DR's bestyrelse også ændres.

Som en del af sit udspil til den næste medieaftale foreslår regeringen, at DR's bestyrelse skæres fra 11 til 9 medlemmer. Heraf skal to udpeges af kulturministeren, herunder formanden. Det er et medlem mindre end i dag, hvor ministeren udpeger tre. Fem medlemmer skal udpeges af et udvalg udnævnt af partierne på Christiansborg. Det er også et medlem mindre end i dag, hvor seks medlemmer udpeges fra Christiansborg, hvor Folketingets største partier udvælger en repræsentant.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs