MediaWatch

Amazon leverede kanonregnskab

Den amerikanske mastodont leverede et bedre resultat end ventet i første kvartal, og også prognoserne for næste kvartal er lovende.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Ted S. Warren

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon, der også står bag streamingtjenesten Amazon Prime Video, leverede et resultat langt over forventningerne, og også prognoserne for andet kvartal lå højere end ventet i førstekvartalsrapporten, der blev offentliggjort efter børstid torsdag.

Desuden viste rapporten en højere omsætning blandt andet på grund af sidste års erhvervelse af den amerikanske fødevarekæde Whole Foods.

Amazons resultat per aktie gjorde med 3,27 dollar analytikernes indtjeningsestimat på 1,27 dollar til skamme.

Den stærke indtjening blev påvirket dels af selskabets investeringer både i USA og internationalt.

Omsætningen var på 51 mia. dollar sammenlignet mod de forventede 50 mia. dollar. Det svarer til en stigning på 43 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Amazon venter et salg i andet kvartal af regnskabsåret i størrelsesordenen 51-54 mia. dollar. Her lå analytikernes forventning på 52,3 mia. dollar.

Aktien steg umiddelbar 7 pct. i eftermarkedet torsdag, men fredag satte markedet sig, og kursstigningen kunne gøres op til det lidt mere beskedne 3,6 pct.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs