MediaWatch

X Factor-dommer rykker videre til nyt underholdningsformat

Det kommende live-program, der skal afløse X Factor på DR's hovedkanal, overtager også en af underholdningsshowets dommere.

Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest

Tidligere i april faldt afløseren til DR's "X Factor", der for sidste gang kørte på DR1 i de første måneder af 2018, på plads. Det bliver et nyt "topmoderne dansk-udviklet" underholdningsprogram i form af et live talentshow med titlen "Live! Danmarks nye live-artist".

Nu oplyser DR, at det ikke kun er de musikalske toner, der går igen fra X Factor. Også Sanne Salomonsen, der i år blev en del af X Factors dommerpanel, bliver en del af det nye format, hvor hun skal være én af to mentorer for de konkurrerende artister.

Producent bag det nye underholdningsprogram bliver Nordisk Film TV, som også har udviklet formatet. Nordisk Film TV producerer i forvejen også et andet DR-underholdningsprogram, "Alle mod 1". Ifølge DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme er selve live-oplevelsen af musik en central del af programmets koncept.

"Det har været vigtigt for DR at ramme noget tidsaktuelt i vores søgen efter et nyt underholdningsformat. Musik har altid været en stor og vigtig del af vores liv, og det skaber både fællesskab og noget at tale om – også på tværs af generationer. Men hvor det før i høj grad var musikudgivelser, der var omdrejningspunktet for danske kunstnere, er tendensen i øjeblikket, at det er på livescenerne, at mulighederne ligger. Derfor sætter vi med "LIVE!" fokus på at skabe musikforståelse, hylde den fantastiske live-optræden og dermed den store publikumsoplevelse," udtaler han i pressemeddelelsen.

Programmet bliver skruet sammen således, at der hver uge er en "etableret dansk kunster", der deltager som gæstedommer og giver de deltagende vejledning. Programmet vil samlet strække sig over otte live-udsendelser.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs