MediaWatch

Skive Folkeblad fik næsten udryddet underskuddet i 2017

Lokalmediet kom tæt på sorte tal sidste år efter millionunderskud i 2016. Sparerunde tidligere på året skal sikre penge til udvikling af mediet, hvor digitale indtægter ikke kompenserer for fald i kerneforretning.

Foto: Screenshot fra Skivefolkeblad.dk

Skive Folkeblad måtte notere endnu et underskud i 2017, men dog et væsentlig mindre ét af slagen end året forinden. Det skriver Danske Medier med henvisning til Skive Folkeblad.

Lokalmediet fik et underskud på 190.000 i 2017, mens underskuddet i 2016 var 8,6 mio. kr. – bl.a. trukket ned af tab på det daværende datterselskab Arcorounborg, der blev frasolgt i slutningen af 2016.

Ifølge Skive Folkeblad nåede mediet op på 9,8 mio. sidevisninger online i 2017, en stigning på knap 50 pct., mens antallet af folk, der køber den trykte avis, falder med 3-4 pct. årligt.

"Digital fremgang for abonnement og annoncer kan ikke kompensere for tab på hovedindtægtsområderne," sagde chefredaktør Ole Dall ifølge Skive Folkeblad på selskabets generalforsamling.

Det fremgår videre, at Skive Folkeblad i marts var igennem en sparerunde, der betød tre stillingsnedlæggelser. Det skete for at sikre penge til fortsat udvikling af mediet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs