MediaWatch

Omsætningen stiger i omsværmet britisk tv-station

Både top- og bundlinje var i fremgang i årets første ni måneder hos britiske Sky, som er et opkøbsmål for flere amerikanske tv-koncerner.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Sang Tan

Årets første ni måneder har budt på en stigende omsætning og driftsresultat i britiske Sky. Det skriver Variety.

Skys regnskab for tredje kvartal viser, at omsætningen i årets første ni måneder er steget med 5 pct. til 10,1 mia. pund. Driftsresultatet (ebitda) er ligeledes steget til 1,7 mia. pund – det svarer til en stigning på 10 pct., hvis man sammenligner med samme periode sidste år.

Dermed er Sky i god økonomisk form i en tid, hvor selskabet er genstand for flere opkøbsforsøg.

"Ligegyldigt hvad der sker med selskabets ejerskab over de næste måneder, føler vi, at Sky er en virksomhed, der er i en stærk position i dag," siger Skys adm. direktør, Jeremy Darroch, til Variety.

Interessen for Sky kommer ikke mindst fra Rupert Murdochs 21st Century Fox, som kæmper for at få lov af de britiske konkurrencemyndigheder til at købe de resterende 61 pct. af Sky, som selskabet ikke ejer i forvejen. Men også det amerikanske teleselskab Comcast har meldt sig ind i kampen om Sky og indikeret, at de er villige til at betale mere end Murdoch.

Ifølge Skys topchef har der været kontakt med Comcast, men Comcast har endnu ikke afleveret et konkret bud.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs