MediaWatch

Millioner af nye kunder strømmer til Netflix

Streamingtjenesten Netflix har nu 125 millioner abonnenter globalt efter en overraskende stærk start på året.

Scanpix Ritzau/Reuters/Mike Blake
Foto: Scanpix Ritzau/Reuters/Mike Blake

Den amerikanske streamingtjeneste Netflix investerer milliarder i at producere sine egne serier og dokumentarprogrammer, og forretningsmodellen bliver ved med at tiltrække nye kunder. Det viser selskabets kvartalsregnskab, som er offentliggjort mandag aften dansk tid.

I første kvartal fik Netflix 7,4 mio. nye abonnenter. Heraf var næsten 5,5 mio. fra andre lande end USA. Begge tal overgår forventningerne hos de analytikere, der følger det børsnoterede selskab.

På Wall Street var forventningen, at Netflix fra januar til marts havde fået 6,5 mio. nye kunder. Ved udgangen af marts havde selskabet i alt 125 mio. abonnenter.

Omsætningen og indtjeningen gik også markant frem i kvartalet. Indtægterne steg til 3,7 mia. dollar. Det er 40 pct. mere end i samme kvartal året før og den største omsætningsfremgang i selskabets historie.

Ud over den store tilgang af nye seere er en forhøjelse af gennemsnitsprisen for et abonnement på 14 pct. med til at øge indtægterne.Overskuddet efter skat steg til 290,1 mio. dollar fra 178,2 mio. året før.

Netflix, der er til stede i stort set samtlige lande, vil i 2018 bruge otte mia. dollar på at producere nye serier og film. I det seneste kvartal satte Netflix ny rekord, da det månedligt udbød 483 timers egenproducerede programmer. Det er 85 pct. mere end for et år siden. Det nye udbud omfattede blandt andet science fiction-serien "Altered Carbon" og actiondramaet "Jessica Jones".

Efter offentliggørelsen af regnskabet stiger kursen på Netflix-aktier med cirka seks pct. på Wall Street. Hidtil i år er aktien dermed steget 65 pct.

/ritzau/Reuters

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere