MediaWatch

Schlüter ser rødt ved erstatningskrav på over 100 millioner

Onsdag har Producentrettigheder Danmark fremsat det endelige krav mod Johan Schlüter og Susanne Fryland. Kravet fik Schlüter til at fare op i det røde felt.

Ritzau Scanpix/Simon Læssøe
Foto: Ritzau Scanpix/Simon Læssøe

Fra sidelinjen kunne Susanne Fryland og Johan Schlüter onsdag høre på, da advokat Jens Christensen, der repræsenterer Producentrettigheder Danmark, fremlagde det endelige erstatningskrav mod de to tidligere advokater.

Jens Christensen var kommet frem til et samlet beløb på 103 mio. kr., der er blevet taget for meget i administrationshonorarer hos selskaberne CAB og Filmret.

Erstatningskravet udløste en byge af spørgsmål fra forsvarsadvokaterne. Blandt andet ville Jakob Arrevad, der repræsenterer Johan Schlüter, gerne vide, om der var rejst krav overfor CAB's revisor personligt. Her er det tidligere kommet frem, at JS Revision, der var CAB's revisor, havde indgået et hemmeligt forlig, men at en del af forliget var ikke at omtale det.

I dag kom det så frem i retten, at forliget var på 17 mio. kr., hvilket fik Jakob Arrevad til at konkludere, at det er blevet dækket af JS Revisions forsikringsselskab, Codan. Codan oplyser til erhvervsmediet Finans, at det ikke har kommentarer med henvisning til klientfortrolige oplysninger.

De 17 mio. kr. er sammen med andre korrektioner blevet fratrukket et tidligere krav, hvorfor den nye erstatningskrav ender på 103 mio. kr.

Det er simpelthen ikke rigtigt. Nu må du holde op.

Johan Schlüter

Til Jakob Arrevads spørgsmål om, hvorvidt der var rejst krav over for CAB's revisor, lød det fra Jens Christensen, at "sagen er på et forberedende stadie".

Han kunne på endnu et spørgsmål tilføje, at der ikke var rejst krav over for bestyrelsesmedlemmer af CAB og Filmret.

Johan Schlüters tidligere lejlighed på Esplanaden, som han tilbage i 2000 solgte til sin kone Elsebeth Schlüter, er omdrejningspunkt i en særskilt sag om provenuet af et salg af lejligheden på 20 mio. kr.

Her var der delte meninger om, hvorvidt pengene fra lejligheden indgik i erstatningskravet. Johan Schlüter var af den klare opfattelse, at halvdelen af pengene var betalt til Producentrettigheder Danmark, hvortil Jens Christensen kunne fortælle, at pengene ikke var blevet betalt. I så fald kendte han ikke til det.

"Det er simpelthen ikke rigtigt. Nu må du holde op. Det er meget sørgeligt, du ikke kender til det. Sørgeligt," lød det fra en tydeligt oprevet Johan Schlüter.

Det er endnu uvist, om retten vil tage stilling til erstatningskravet.

Efter middagspausen er det direktør for Producentforeningen, Klaus Hansen, der skal vidne.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere