MediaWatch

TV 2 hiver populær X Factor dommer med fra DR

Når TV 2 fra 2019 overtager underholdningsshowet "X Factor", følger mindst én af programmets værter med fra Danmarks Radio.

Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest

Efter flere måneders rumsteren bekræfter TV 2 nu, at Thomas Blachman, der har været vært på DR's "X Factor" i næsten alle 11 sæsoner, følger med til TV 2, når underholdningsprogrammet næste år skifter sendeplads. Det skriver TV 2 i en pressemeddelselse.

Ud over en pause i sæson 3 har Blachman været en af programmets tre dommere i mere end et årti, og han er programmets mest kendte ansigt.

"Det er for mig et spørgsmål om at fortsætte en kamp for det, jeg tror på. I sin essens handler det om at skabe en større optimisme og frisættelse i vores lille land. I "X Factor" er det lykkedes mig at skabe mit eget format for det, midt i programmets format. Det er jo noget af det smukke ved programmet: Man kan bringe sig selv med ind i det og berige og forme det," siger Thomas Blachman i meddelelsen.

Siden TV 2 i efteråret 2017 meddelte, at tv-stationen havde tegnet kontrakt på programmet, har det været uvist, i hvor stort et omfang TV 2 vil ændre programmets setup. Det er forsat producenten Blu, der står bag.

TV 2's underholdningsredaktør Dorte Borregaard er ikke overraskende glad for rekrutteringen.

"Thomas Blachman har været med helt fra dansk ’X Factor’s begyndelse, og han er for mange blevet nærmest synonym med programmet. Vi er meget glade for, at han vil fortsætte sin mission med ’X Factor’ hos os på TV 2. Han har altid stået for 100 pct. ærlighed, hvad enten man kan lide det eller ej, hvilket er én af de kvaliteter, der har gjort ham til en unik dommer i showet. Desuden er han fantastisk dygtig til talentudvikling," siger hun i meddelelsen.

Hvorvidt programmets nuværende to øvrige dommere Remee Jackman og Sanne Salomonsen også følger med, står stadig uklart. De økonomiske aspekter i aftalen mellem Thomas Blachman og TV 2 bliver heller ikke oplyst.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs