MediaWatch

Puk Damsgård får livslangt tilskud fra Statens Kunstfond

Fire danske kunstnere har modtaget Statens Kunstfonds hædersydelser. Det er en livslang hæder.

Foto: Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Fire danske kunstnere kan se frem til økonomisk tilskud resten af deres dage, efter at Statens Kunstfond har uddelt hædersydelser.

Blandt dem er den 39-årige forfatter og journalist Puk Damsgård, der nu kan se frem til livsvarig ydelse fra kunstfonden.

Hun skriver på det sociale medie Twitter, at hun har det "fuldstændig vildt over" ydelsen, som hun modtager for sit forfatterskab.

Desuden tildeles oversætter Jan Hansen, instruktør og kunstnerisk leder Bodil Alling og koreograf og danser Kitt Johnson samme hæder.

Hædersydelser fra Statens Kunstfond er livsvarige og kan tildeles kunstnere, der har en sådan kunstnerisk produktion bag sig, at de har placeret sig afgørende som kunstner.

Der er i alt 275 hædersydelser til rådighed, og de bliver fordelt mellem kunstarter efter en fast fordelingsnøgle.

Da ydelserne er livsvarige, uddeler Statens Kunstfond kun ydelserne, når bliver ledige på grund af dødsfald blandt modtagerne.

Der er ikke tale om en fast pose penge, da de reguleres efter modtagernes indkomst. De skal ses som en sikkerhed, der gør det muligt for kunstnerne at leve af deres profession.

Maksimalt bliver der udbetalt 160.000 kr. om året før skat, og har modtagerne en gennemsnitlig skattepligtig indkomst på cirka 397.000 kr. om året eller derover, modtager de slet ingenting.

Blandt de øvrige modtagere af hædersydelserne er der langt flest billedkunstnere og forfattere.

Komponister, kunsthåndværkere, arkitekter og skabende filmkunstnere har dog også modtaget hæderen gennem tiden.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs