MediaWatch

Forsker maner til ro efter Schmeichel-kritik

Peter Schmeichel møder kritik for sit "The Peter Schmeichel Show" på den russiske kanal RT. Men ruslandskenderen Flemming Rose mener, at kritikken er lige i overkanten.

I forbindelse med det kommende VM i fodbold i Rusland har Peter Schmeichel fået sit eget tv-program på den statsdrevne russiske tv-station RT. Men efter det første program er blevet sendt, er kritikken haglet ned over den tidligere danske topmålmand, der nu bliver han taget i forsvar af ruslandskender og seniorforsker Flemming Rose.

Det skriver Berlingske.

Kritikerne af tv-programmet, der har navnet "The Peter Schmeichel Show", består blandt andre af de Konservatives forsvarsordfører, Rasmus Jarlov, der i torsdags skrev følgende på Twitter:

”Hvordan kan Schmeichel få sig selv til det her? Reklamesøjle for Putins propagandakanal RT. Er der ingen nedre grænse for, hvad folk vil gøre for penge.”

Men Flemming Rose, som er ruslandskender og seniorforsker ved Cato Institute i Washington, mener ikke, at det er så slemt. Han kalder programmet, hvor Peter Schmeichel viser rundt i byen Nisjnij Novgorod, for en reklamefilm.

"Schmeichel er jo ikke journalist, og han viser rundt i de byer, hvor der skal spilles fodbold. Det er en reklame på linje med den slags reklamer, som alle lande laver op til slutrunder eller olympiader. Jeg har svært ved at blive rigtigt forarget," siger Flemming Rose til avisen.

Rusland: Ni amerikanske medier er udenlandske agenter

Forlag udgiver fodbold-bøger sammen med DBU 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs