MediaWatch

Ejerskifte er en realitet: TDC-aktionærer siger ja til købstilbud

Hovedparten af TDC-aktionærer har solgt deres aktier til konsortiet bestående af tre danske pensionskasser og australske Macquarie. De nye ejere sigter efter at afnotere selskabet bag bl.a. Yousee fra børsen.

Foto: PR/Yousee

Klokken 20 onsdag aften udløb tilbudsperioden, som konsortiet af TDC-bejlere havde givet selskabets aktionærer til at acceptere købstilbuddet. Det har 88 pct. valgt at takke ja til.

Dermed sidder konsortiet nu på majoriteten af aktierne i telekoncernen. Det oplyser de nye ejere i en børsmeddelelse.

"DK Telekommunikation ApS, som den 28. februar 2018 offentliggjorde tilbudsdokumentet angående det frivillige offentlige overtagelsestilbud vedrørende TDC A/S, oplyser i dag, at tilbudsgiver ved udløbet af tilbudsperioden havde modtaget accepter for 709.426.194 aktier svarende til cirka 87,4 procent af den samlede aktiekapital og alle stemmerettigheder i TDC."

"Fraregnet TDC's egne aktier, har tilbudsgiver modtaget accepter svarende til cirka 88 procent af aktiekapital og stemmerettigheder i TDC," lyder det i børsmeddelelsen.

Konsortiet, der består af pensionskasserne ATP, PKA og PFA samt den australske infrastrukturinvestor Macqaurie, havde på forhånd betinget sig, at mere end to tredjedele af TDC-aktionærer var villige til at acceptere købstilbuddet.

Det mål er nu indfriet. Allerede inden tidsfristens udløb havde konsortiet fået grønt lys til opkøbet fra EU-Kommissionen og Finanstilsynet. Derfor er vejen banet for, at tilbudsgiverne overtager den danske telekoncern.

Vil afnotere TDC

I tilbuddet til aktionærer fastslår konsortiet, at næste skridt er at afnotere selskabet fra fondsbørsen.

"Det er tilbudsgivers hensigt at søge aktierne afnoteret fra Nasdaq Copenhagen på et hensigtsmæssigt tidspunkt (herunder, i det omfang Nasdaq Copenhagen tillader det, hvis Tilbudsgiver efter Gennemførelsen ejer under 90 procent af Aktierne og stemmerettighederne i Selskabet, eksklusive eventuelle egne Aktier)," lyder det i tilbudsdokumentet.

Da konsortiet ejer under 90 pct. af aktierne i TDC, vil det dog kræve godkendelse fra myndighederne for at kunne ske.

Denne artikel er leveret af MediaWatch søstermedie, ITWatch

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs