MediaWatch

Efter tre år: Skal sportslisten overleve næste medieaftale?

Efter tre års levetid og begrænset indflydelse er sportslisten i gang med at blive revurderet. Selvom de fire store tv-selskaber ikke er enige om behovet for listen, ser de ens på behovet for at tage streaming med i regnestykket.

Speedskateren Viktor Hald Thorup (bagerst) leverede bedste danske resultat med en femteplads i fællesstart ved vinter-OL, der står på sportslisten, i Pyeongchang i februar. | Foto: Ritzau Scanpuix/AP/John Locher

"Bekendtgørelse om udnyttelse af tv-rettigheder til begivenheder af væsentlig samfundsmæssig interesse".

Så relativt usexet er navnet på en ordning, som bliver draget ind i de kommende medieforhandlinger. I daglig tale kaldes bekendtgørelsen for sportslisten og oplister en række sportsbegivenheder, som efter et politisk ønske skal være til rådighed for over 90 pct. af de danske husstande. Det gælder bl.a. OL, både sommer- og vinterudgaven, VM og EM i håndbold for herrer og damer og EM og VM i fodbold for herrer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs