MediaWatch

Medier: Regeringen vil sende tv- og radiokanal i udbud

Ifølge DR og TV 2 skal der sendes både en tv-kanal og en radiokanal i udbud. Regeringens støtteparti erklærer sig uenig i de planer om at spare på TV 2's regioner og Radio24syv, som TV 2 erfarede i går.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Regeringen vil senere på dagen foreslå, at der gives sendetilladelse til en ny tv-kanal, som sendes i udbud, ligesom en ny radiokanal på DAB-nettet også sendes i udbud. Det erfarer både DR og TV 2.

Ifølge DR skal den nye tv-kanal fokusere på kultur og folkeoplysning. Og ifølge TV 2 vil kanallandskabet på tv-området blive ændret med et forslag om, at DR lukker to kanaler og dermed vil gå fra seks til fire kanaler. Den nye radiokanal, der sendes i udbud, skal ifølge TV 2 have klassisk musik som sit hovedfokus.

TV 2 erfarede onsdag aften, at regeringens udspil ifølge tv-stationens oplysninger desuden vil indeholde et forslag om at spare 33 pct. på Radio24syv, spare 2 pct. om året de næste fem år på TV 2-regionerne, at sælge 40 pct. af TV 2 og at øge Public Service Puljen fra de nuværende omkring 35 mio. kr. til 220 mio. kr.

Hos regeringens støtteparti Dansk Folkeparti er der langt fra begejstring over særligt besparelser på TV 2's otte regioner og på Radio24syv. Større fokus på lokale og regionale medier har længe været et ønske fra partiet, og regeringens udspil vil ifølge TV 2's oplysninger gå i en anden retning.

For Radio24syvs vedkommende har Dansk Folkeparti tidligere præsenteret et krav om, at kanalen flyttes fra sin nuværende placering i København til Vestdanmark. Partiet er dog ikke umiddelbart klar til at acceptere et sparekrav på 33 pct. til gengæld for en udflytning af kanalen.

"Jeg tror ikke, man kan flytte en radiostation som Radio24syv, hvis man samtidig skal spare 33 pct. Jeg tror ikke på, det kan lade sig gøre," sagde Morten Marinus, medieordfører for Dansk Folkeparti, tidligere på dagen til TV 2 News.

Regeringen præsenterer sit udspil til et nyt medieforlig kl. 13. Det nye forlig vil gælde fra 1. januar 2019.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs