MediaWatch

Netflix udelukket fra konkurrencen ved Cannes Filmfestival

Filmfestivalen i Cannes snævrer feltet ind og vil kun lade film, der får biografpremiere, deltage i konkurrencen om Guldpalmen.

Netflix-filmen "Okja" deltog i hovedkonkurrencen i Cannes i 2017. I år vil festivalen alene prioritere film, der får biografpremiere. | Foto: PR/Netflix

Kun film, der kan ses på det store lærred, skal fremover have chancen for at vinde priser ved filmfestivalen i Cannes. Det skriver Poliitken med henvisning til Reuters.

Sidste år slap to film produceret af Netflix, "The Meyerowitz Stories" og "Okja", gennem nåleøjet til hovedkonkurrencen ved den franske filmfestival, men det bliver der ingen gentagelse af i år.

"Folkene hos Netflix elskede den røde løber og vil gerne vise os flere film. Men de har forstået, at deres uforsonlighed i forhold til deres egen forretningsmodel kolliderer med vores," siger direktøren for filmfestivalen, Thierry Fremaux. med henvisning Netflix forretningsmodel, der er baseret på tv-premierer.

Thierry Fremaux uddyber, at han havde håbet, at Netflix ville åbne for biografdistribution for premierefilm efter sidste års invitation og deltagelse. Men det er altså ikke sket. Netflix får dog adgang til at vise film uden for hovedkonkurrencen, siger han.

Filmfestivalen i Cannes finder sted fra d. 8. maj. Hvilke film, der er udtaget til hovedkonkurrencen, bliver offentliggjort d. 12. april.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs