MediaWatch

Ombudsmand: DR-ansat var for grov i kritik af tv-program

Det var over stregen, da en DR-ansat på Facebook kaldte Aftenshowet for nosseløst og kikset.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

En ansat i DR gik for vidt, da hun på Facebook kaldte tv-programmet Aftenshowet for ”den mest nosseløse, uprofessionelle, kiksede omgang lorte "journalistik" i dansk fjernsyn. Ever!"

Den ansatte var for grov i sit ordvalg. Det konkluderer Ombudsmanden i en redegørelse om sagen.

"Offentligt ansatte er i deres fulde ret til at kritisere deres arbejdsplads offentligt. Også i meget skarpe vendinger. Men sagen her er et eksempel på, at man kan være for grov i sit ordvalg," siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen om sagen i en pressemeddelelse.

Ifølge Ombudsmanden slår reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed fast, at ytringer ikke må have en urimeligt grov form.

Ifølge Ombudsmanden har arbejdsgiveren DR dog også begået fejl i sagen. Ledelsen tvivlede på den ansattes loyalitet og antydede, at hun som tillidsrepræsentant er særligt begrænset i sin ytringsfrihed.

"Hverken rollen som tillidsrepræsentant eller den såkaldte loyalitetspligt begrænser nemlig ytringsfriheden," lyder det.

Sagen endte med, at den ansatte i DR fik en henstilling om at undgå den slags ytringer i fremtiden.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs