MediaWatch

Liberal Alliance kræver licensaftale ændret

Stik mod hensigten vil det føre til højere skattetryk at rykke licens til skattebilletten, viser beregninger.

Joachim B. Olsen, finansordfører, Liberal Alliance. | Foto: Ritzau Scanpix/Sofie Mathiassen

Den politiske aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti skal ændres. Det siger Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen, efter at beregninger fra Cepos har vist, at aftalen på lang sigt vil øge skattetrykket.

Det var ellers meningen, at det skulle blive billigere for danskerne, når licensregningen blev flyttet over på skattebilletten. Beregninger fra Finansministeriet har vist, at alle familietyper ville få en skattelettelse.

Men Cepos har undersøgt forudsætningerne for den aftale og er altså kommet frem til, at der på lang sigt – efter 2025 – vil være tale om en stigning i skattetrykket.

"Det er uacceptabelt og imod intentionen i den politiske aftale," siger Joachim B. Olsen.

"Regeringen må sætte sig ned sammen med DF og få ændret aftale, så den politiske intention, de fire partier har haft, kan blive realiseret i den virkelige verden."

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs