MediaWatch

Bredt medieforlig vakler – kampen om DR's indhold og kanaler står tilbage

Muligheden for et bredt medieforlig smuldrer efter dagens aftale mellem regeringen og DF. Tilbage er diskussionen om DR's indhold, som DF håber, socialdemokraterne vil indgå i, mens S "nægter at tro", at man ikke kan få en dialog om den økonomiske ramme.

Foto: /Scanpix Ritzau/Mads Claus Rasmussen

Knap to år efter Dansk Folkeparti lagde et medieudspil frem med et sparekrav på 25 pct. for DR, har partiet indgået en aftale med regeringen. Den reducerer ganske vist DR's budget med 20 pct. – altså under Dansk Folkepartis ønske – men i kroner og ører får DR det budget, som partiet ønsker sig, nemlig omkring 3 mia. kr.

Når beløbet lander på det samme, selvom procentsatsen er lavere, handler det om, at den procentuelle besparelse er beregnet ud fra en fremskrivelse af DR's budget i 2023 – ikke den aktuelle licenstildeling på 3,7 mia. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs