MediaWatch

Regeringens medieudspil bliver præsenteret i næste uge

Regeringen anført af kulturminister Mette Bock (LA) er klar med sit medieudspil i begyndelsen af næste uge, efter den er blevet enig med Dansk Folkeparti om en økonomisk ramme for DR.

Kulturminister Mette Bock (LA) kommer til at lede medieforhandlingerne, når der i Finansministeriet er blevet enighed om, hvor meget der skal spares i DR. | Foto: Scanpix Ritzau/Mads Claus Rasmussen

Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at afskaffe medielicensen til fordel for at lade opkrævningen til public service-indhold køre over skatten fra 2019, ligesom partierne er enige om at skære 20 pct. af DR's budget forud for det kommende medieforlig.

Aftalen er indgået efter flere ugers forhandlinger i Finansministeriet om den økonomiske ramme, som VLAK-regeringen og DF ønsker at lægge ned over public service-medierne i det nye medieforlig – hvor det især er debatten om, hvor dybt der skal skæres i DR, som har været omdrejningspunktet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs