MediaWatch

Producent varsler nyt underskud: Vi har været tæt på konkurs

Impact TV, der bl.a.  står bag ugens omtalte dokumentar "De misbrugte filmbørn", forventer et nyt millionunderskud for 2017-regnskabet, der endnu ikke er offentliggjort. Nyt medlem af ledelsen skal fremover holde snor i økonomien i tv-produktionsselskabet.

Foto: Ritzau Scanpix/Anthon Unger/Arkiv

Det har været op ad bakke for tv-producenten Impact TV, der også i sit andet leveår har udsigt til et millionunderskud.

Selskabet blev stiftet i 2015 af Thomas Heurlin, der dermed forlod Koncern TV- og Filmproduktion efter en lang årrække og solgte sin ejerandel. Men tilværelsen på egne ben med Impact TV har været tæt på at knække halsen på ham, fortæller han.

"Jeg har været alt for optimistisk og nok også for optaget af, at jeg kunne det hele, og at det nok skulle gå. Jeg har mistet jordforbindelsen, kan man sige, og tænkt, at de her projekter er så gode, så selvfølgelig vil det lykkes," siger adm. direktør Thomas Heurlin.

"Det har været slemt. Specielt i de mange perioder, hvor der var usikkerhed, om vi rent faktisk kunne udbetale lønninger. Da det stod værst til, truede Skat med at erklære os konkurs, samtidig med at banken også ønskede at forlade den synkende skude," forklarer Thomas Heurlin, der uddyber, at situationen også pressede medarbejderne.

"Det forårsagede desværre, at vi på et tidspunkt havde fire medarbejdere sygemeldt med stress, heraf flere langtidssygemeldte, en situation vi var meget kede af."

Mens første regnskabsår endte med et underskud før skat på 2,3 mio. kr., og et minus på egenkapitalen på 1,7 mio. kr., er udsigten for 2017 et underskud i næsten samme størrelsesorden. Her forventer selskabet et underskud på 2,1 mio. kr. før skat, oplyser Impact, der dog ikke har afleveret regnskabet for 2017 endnu.

Ny økonomichef

Ifølge direktøren er det lange perioder med udvikling af dokumentarprojekter, der har været med til at dræne likviditeten. Omvendt har salget været tilfredsstillende. Kombineret med en styrkelse af økonomistyringen har det betydet, at selskabet fortsat er i drift og oven vande.

"Når det alligevel i sidste ende lykkedes at afværge konkursen og vende udviklingen, var det, fordi de mange lange udviklingsprojekter sidste efterår begyndte at bære frugt," uddyber Thomas Heurlin.

Impact TV er ifølge egne oplysninger i produktion med seks programserier, heraf tre til DR1 samt en serie til TV 2, der følger op på "Sandheden om vores au-pair", der blev sendt i sommeren 2017.

I efteråret har selskabet samtidig ændret på ledelsen og fået Lars Feilberg ind som økonomichef, der har erfaring fra Metronome, Endemol og Nordisk Film samt Filminstituttet og TV3.

"Problemet var, at Impact  havde slået et for stort brød op, og det gik ud over økonomien," forklarer Lars Feilberg i en mail.

"Derfor var et af de første skridt at reducere antallet af fastansatte og i stedet ansætte freelancere."

Siden har Impact nedlagt tre faste stillinger, så der i dag er otte fastansatte, oplyser han.

Premiere på TV 2-dokumentar

Impact TV står bl.a. bag produktioner som "Sandheden om vores au pair" på TV 2 og "Retten indefra" på DR1. Selskabet er også producent på dagens meget omtalte dokumentar "De misbrugte filmbørn", der har premiere ved CPH DOX og på TV 2 onsdag aften, og som er lavet i samarbejde med TV 2 og Politiken. Aftenens premiere er da også grunden til, at tv-direktøren melder ud om selskabets status og ændringer nu.

Hvorfor er det nu, I går ud med det?

"Nu når man skulle klage sig, kunne man måske lige så godt gøre det, når der også var noget at glæde sig over, så der både er det sure og søde," siger Thomas Heurlin.

Impacts ledelse består i dag ud over Thomas Heurlin af producenten Lisbet Fagerberg og økonomichef Lars Feilberg, der står for økonomi og strategi. Efter to hårde opstartsår forventer Impact TV at kunne lægge underskuddene bag sig og give overskud i 2018.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs