MediaWatch

Medie: Accept af DR-besparelse bliver adgangsbillet til medieforhandlinger

Ifølge Berlingske er det nu en adgangsbillet til de forestående medieforhandlinger, at man som parti accepterer den besparelse af DR, som regeringen og DF forhandler om i denne uge.

Kulturminister Mette Bock (LA) kommer til at lede medieforhandlingerne, når der i Finansministeriet er blevet enighed om, hvor meget der skal spares i DR. | Foto: Scanpix Ritzau/Mads Claus Rasmussen

VLAK-regeringen er klar til at tilbyde besparelser på 16-18 pct. af Danmarks Radio, når de mødes med Dansk Folkeparti for at fortsætte forhandlingerne om budgettet for det kommende medieforlig, herunder public service-stationens størrelse. Det har først Børsen og nu Berlingske erfaret fra anonyme kilder.

Ifølge Berlingske er regeringen og Dansk Folkeparti således ved at nå til enighed om en beskæring af DR på godt 16 pct. - og hvis de øvrige partier på Christiansborg vil have lov til at sætte deres aftryk på medieforhandlingerne, der bliver indledt, efter regeringens udspil er blevet offentligjort, skal de først sluge besparelsen, som regeringen og dens støtteparti bliver enige om.

Mens Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, ikke ønsker at udtale sig om, hvorvidt partiet vil gå med til en beskæring i den størrelsesorden, før det endelige udspil er på bordet, så kritiserer Jacob Mark, medieordfører for SF, regeringens fremgangsmåde.

"Det er en politisk uskik, at man forhandler på forhånd i stedet for at tage det i de medieforhandlinger, hvor det hører til. Regeringen og DF har sat sig ind i et lukket rum for at slagte DR i ly for alle kritiske røster. Vi har ellers tradition for brede medieforlig med gode og åbne diskussioner," siger Jacob Mark til Berlingske.

I begyndelsen af året spillede SF ud med et ønske om at spare 5 pct. i DR med krav om, at pengene overvejende skulle findes i statsradiofoniens ledelseslag og administration.

Radikale Venstre og Enhedslisten håber, at der vil være et forhandlingsrum i forhold til DR's fremtidige størrelse, hvis man beslutter at skære en luns på 16-18 pct. Blandt andet håber de, at de sparede public service-kroner i så fald kan forblive en del mediekredsløbet.

Regeringens medieudspil afventer forhandlinger om DR's budget

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs