MediaWatch

To ud af tre danskere støtter et farvel til licensen

Den politiske enighed om en afskaffelse af medielicensen går igen i befolkningen. Ny meningsmåling viser, at næsten to ud af tre danskere mener, at det er en god idé at afskaffe licensen.

/Scanpix/ritzau/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Næsten to ud af tre danskere ønsker, at den nuværende medielicens, der har 93 år på bagen, skrottes for i stedet at finansiere DR og anden public service over finansloven. Det viser en meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har lavet for Børsen.

64 pct. svarer, at det er en god idé at afskaffe licensen, mens 24 pct. ikke støtter en afskaffelse. De resterende 12 pct. har ikke taget stilling til spørgsmålet.

I september 2017 viste en meningsmåling, som Wilke foretog for MediaWatch, en nogenlunde lignende opbakning til at skrotte licensen. Ved den lejlighed svarede 63,1 pct. af de adspurgte, at det er en god idé at erstatte licensen med skattefinansiering.

Forud for de kommende medieforhandlinger er der bred politisk enighed om en afskaffelse af medielicensen, og målingen glæder bl.a. Socialdemokratiet.

"Det er jeg meget tilfreds med. Det er også vores politik at finansiere public service over skatten. Dels fordi det er mere socialt retfærdigt, og dels sikrer vi, at alle er med til at finansiere dansksproget medieindhold. Det er dejligt, at det har så stor opbakning i befolkningen," siger Mogens Jensen, medieordfører for Socialdemokratiet, til Børsen.

Hvis betalingen fremover skal ske via skatten, kan det betyde, at folk med høje indkomster skal betale mere til public service, end folk med lave indkomster skal. I målingen bakker 51 pct. op om, at person med højere indkomster skal betale mere end person med lavere indkomster, 25 pct. er imod, og 17 er hverken for eller imod.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere