MediaWatch

DR åbner korrespondentkontor i Istanbul

Mellemøstkorrespondent i DR Nyheder får ny fast base i Tyrkiets største by som et led i den styrkelse af udlandsdækningen, som nyhedsdirektør Sandy French har varslet.

Lars E. Andreasen/PR/DR
Michael S. Lund. Foto: Lars E. Andreasen/PR/DR

DR vil tættere på Tyrkiet og regionen omkring landet, der er brohoved mellem Asien og Europa, og åbner derfor et kontor i Tyrkiets største by, Istanbul. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Det tyrkiske kontor åbner 1. april og bliver indtaget af Michael S. Lund, der har arbejdet for DR siden 2008 og er mellemøstkorrespondent.

"Vi har valgt at fokusere på Tyrkiet, fordi landet spiller en nøglerolle både for Mellemøsten og Europa, og fordi landet er en afgørende brik i flere af de store udenrigspolitiske dagsordener, som for eksempel flygtninge, terror, krigen i Syrien og international sikkerhedspolitik," siger Sandy French, DR's nyhedsdirektør, i meddelelsen.

Hun varslede ved sin tiltrædelse i sensommeren sidste år en højere prioritering af udlandsstoffet, herunder oprettelsen af korrespondentstillingen i Tyrkiet.

DR har to Mellemøstkorrespondenter. Ud over Michael S. Lund er der tale om Puk Damsgård, der har base i Kairo i Egypten.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere