MediaWatch

Branchefolk ønsker fortsatte filmforpligtelser for DR og TV 2

DR's og TV 2's forpligtelse til at støtte dansk film skal fastholdes i et nyt medieforlig, mener bl.a. Producentforeningens direktør og Danske Filminstruktørers formand.

"The Square" med Claes Bang i hovedrollen er blandt de film, der har fået støtte fra filmforpligtelsen. | Foto: Ritzau Scanpix/AP

DR og TV 2 skal også fremover være forpligtet til at støtte danske film økonomisk. Sådan lyder ønsket til det kommende medieforlig i et debatindlæg i Politiken forfattet af Producentforeningens direktør, Klaus Hansen, Christina Rosendahl, formand for Dansk Filminstruktører, Danske Dramatikeres formand, Nikolaj Scherfig, sekretariatschef i Film- og TV-Arbejderforeningen René Jørgensen og Katja Holm, formand for Dansk Skuespillerforbund.

Som det er nu, skal DR og TV 2 hvert år støtte danske film med 65 mio. kr. hver. Der har ved flere lejligheder lydt forslag om at droppe den forpligtelse, men det advarer de fem branchefolk imod.

"Det er en vigtig del af DR og TV 2’s public service-forpligtelser at engagere sig i dansk film, dokumentar og talentordningen New Danish Screen. Forpligtelsen betyder, at stort set alle film, der produceres i Danmark, er sikret bred distribution i kraft af, at en tv-station har engageret sig," skriver de fem i debatindlægget i Politiken.

De påpeger desuden, at filmforpligtelsen giver flere indgange til støtte end Det Danske Filminstitut, og det gavner ifølge skribenterne mangfoldigheden i dansk film. De opfordrer videre til, at TV 2's forpligtelse til at støtte dansk filmproduktion fastholdes, også hvis TV 2 bliver solgt, som det er regeringens ønske.

Blandt de film, der de seneste år er blevet støttet af enten DR eller TV 2, er "The Square", "Gud taler ud" og "De sidste mænd i Aleppo".

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs