MediaWatch

DR-vært træder ind i Cavlingkomiteen

Dansk Journalistforbund har fundet en afløser til den ledige stol i Cavlingkomiteen, som tidligere formand Ida Ebbensgaard efterlod sig sidste år.

Foto: /ritzau/Jacob Ehrbah/arkiv

Det bliver DR-værten Tine Gøtzsche, der overtager pladsen i Cavlingkomiteen, som har stået tom siden Ida Ebbensgaard forlod komiteen i oktober sidste år. Det skriver Dansk Journalistforbund.

Tine Gøtzsche har siden slutningen af 1990'erne været ansat i DR som udlandsreporter, redaktør og vært. Siden 2004 har hun været fast vært på royale begivenheder. Forud for sin ansættelse i DR har hun desuden været reporter hos både TV 2 Lorry og Jyllands-Posten.

Det er hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund, der har udpeget hende til at blive en del af Cavlingkomiteen, som hvert år udvælger, hvem der skal modtage den prestigefulde pris.

"Tine Gøtzsche besidder præcis de egenskaber, der er allermest værdifulde i processen med Cavlingarbejdet. Tine er en fremragende journalist med sans for både sprog og substans. Det er og bliver det vigtigste", lyder det fra Kaare Sørensen, formand for Cavlingkomiteen, skriver Dansk Journalistforbund i sin meddelelse.

Ud over Kaare Sørensen og Tine Gøtzsche består komiteen i dag af Janni Gjersen Hansen, Søren Flytkjær og Lars Rugaard.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs