MediaWatch

Om få uger kan tv-kanaler og streamingtjenester rejse med på ferie

Danmarks største tv-leverandør er den første til at give kunderne mulighed for at tage tv- og streamingtjenester med til udlandet.

Foto: PR/Yousee

1. april bliver det muligt for danskerne at tage deres tv-kanaler og streamingtjenester med på ferie, når de nuværende geografiske blokeringer ophæves. Den første til at ophæve spærringerne i Danmark er landets største tv- og internetudbyder, Yousee. Det skriver Berlingske.

Yousee understreger, at det ikke vil koste brugerne ekstra at bruge deres abonnementer i udlandet.

"Det er en del af pakken. Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at det vil betyde ekstrabetaling for nogen. Dette har virkelig været en hindring i forhold til at kunne tage sit indhold med sig. Vi streamer jo alle mere og mere og vil gerne gøre det på andre skærme. Nu får man virkelig fleksibiliteten, og det vil jeg gerne kvittere for over for politikerne i Bruxelles," siger Jacob Mortensen, Yousees direktør for tv og bredbånd, til Berlingske.

Yousee har ingen begrænsninger på, hvad brugerne kan tage med til udlandet, når man både har tv- og bredbåndsabonnement.

Muligheden er opstået, fordi EU sidste år valgte at forbyde de såkaldte geoblokeringer. Ifølge EU strider de mod tanken om et indre marked i de 28 EU-lande, og derfor gøres det fra 1. april ulovligt at spærre for adgangen.

Mere fra MediaWatch

Facebook lover milliardbetaling til medier

I et blogopslag forsvarer Facebook-topchef den kortvarige nyhedsblokering i Australien, og annoncerer samtidig, at techkoncernen vil investere 1 mia. dollar i aftaler om medieindhold over de næste tre år.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs