MediaWatch

Om få uger kan tv-kanaler og streamingtjenester rejse med på ferie

Danmarks største tv-leverandør er den første til at give kunderne mulighed for at tage tv- og streamingtjenester med til udlandet.

Foto: PR/Yousee

1. april bliver det muligt for danskerne at tage deres tv-kanaler og streamingtjenester med på ferie, når de nuværende geografiske blokeringer ophæves. Den første til at ophæve spærringerne i Danmark er landets største tv- og internetudbyder, Yousee. Det skriver Berlingske.

Yousee understreger, at det ikke vil koste brugerne ekstra at bruge deres abonnementer i udlandet.

"Det er en del af pakken. Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at det vil betyde ekstrabetaling for nogen. Dette har virkelig været en hindring i forhold til at kunne tage sit indhold med sig. Vi streamer jo alle mere og mere og vil gerne gøre det på andre skærme. Nu får man virkelig fleksibiliteten, og det vil jeg gerne kvittere for over for politikerne i Bruxelles," siger Jacob Mortensen, Yousees direktør for tv og bredbånd, til Berlingske.

Yousee har ingen begrænsninger på, hvad brugerne kan tage med til udlandet, når man både har tv- og bredbåndsabonnement.

Muligheden er opstået, fordi EU sidste år valgte at forbyde de såkaldte geoblokeringer. Ifølge EU strider de mod tanken om et indre marked i de 28 EU-lande, og derfor gøres det fra 1. april ulovligt at spærre for adgangen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs