MediaWatch

TDC-bejlere fremsætter officielt købstilbud

De interesserede købere af TDC har nu fremlagt et officielt købstilbud. Nu skal aktionærer bestemme sig.

Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

De tre danske pensionskasser og den australske investeringsbank Macquarie, der er interesserede i at købe teleselskabet TDC, har onsdag fremlagt deres officielle købstilbud til aktionærerne. Det skriver TDC i en selskabsmeddelelse.

I tilbuddet, der er gyldigt frem til 4. april, bliver aktionærer stillet 50,25 kr. per aktie i udsigt - en præmie for aktionærerne på 34 pct. i forhold til kursen for tre uger siden ifølge dokumenterne. Det giver TDC en værdi på 40,5 mia. kr.

"Tilbuddet repræsenterer efter tilbudsgivers opfattelse en attraktiv pris og præmie for TDC-aktionærerne," skriver køberne.

For at handlen skal gå igennem, skal den have aktionærernes accept samt godkendes af myndighederne. Tilbuddet er samtidig betinget af, at der ikke bliver betalt udbytte eller anden udlodning til aktionærerne for et beløb, der samlet overstiger 1,05 kr. pr. aktie.

Konsortiet har tidligere varslet, at det fremover vil have et stort fokus på netværksdelen af TDC's forretning. I tilbudsdokumentet fremgår det, at det vil splitte TDC i tre dele.

Et selskab skal fokusere på netværk, det andet vil indeholde de kommercielle aktiviteter på det danske marked, og det tredje vil have fokus på det norske marked.

Ny vision for TDC

Konsortiets tilbud kom lige efter, at TDC havde annonceret planer om at købe indholdsproducenten MTG Nordic, der blandt andet ejer TV3 og Viaplay. Det er køberne dog ikke interesserede i.

"Tilbuddet er betinget af, at den betingede fusionsaftale mellem TDC og Modern Times Group MTG AB ikke godkendes på generalforsamlingen i TDC," skriver køberne.

De vil investere i TDC's fysiske netværk, der leverer internet og telefoni i Danmark og andre steder i Norden. Deres strategiske vision for TDC er, at selskabet skal være en førende deltager i den landsdækkende udrulning af fibernetværk til private hjem, 5G, coax og lignende teknologier.

"Dette vil hjælpe med at overgå den danske regerings mål for universel levering af bredbånd, således at alle husholdninger i midten af 2020'erne har adgang til 1Gb/s bredbånd," skriver køberne.

Køberne betinger tilbuddet af, at de får mindst to tredjedele af stemmerne i TDC. Hvis købet lykkes, vil TDC blive taget af børsen på et senere tidspunkt.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs