MediaWatch

Nordisk tv-samarbejde sender tocifret millionbeløb til DR-produktioner

Et nordisk tv-samarbejde sikrer hvert år et tocifret millionbeløb til DR øremærket til nordiske samproduktioner. Fonden har bl.a. støttet dramaserien "Liberty" med 12 mio. kr. Pengene bliver hentet via DR's indtægter fra retransmission i Danmark og Norden.

DR-serien "Liberty" er blandt de danske produktioner, der har fået støtte fra Nordvision Fonden sidste år - filmatiseringen af Jakob Ejersbos roman "Liberty" fik 12 mio. kr. fra fonden. | Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Hvert år uddeler det nordiske public service-samarbejde i organisationen Nordvision omkring 100 mio. kr. Af det beløb var DR i 2017 klar topscorer, viser en gennemgang, som MediaWatch har lavet.

Her fremgår det, at der sidste år blev tildelt lidt mere end 120 mio. kr. på tværs af public service-stationerne i Danmark, Sverige, Finland, Norge og Island.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs