MediaWatch

TDC aflyser udbytte og formand går efter genvalg på generalforsamling

TDC har efter det tumultariske opkøbsforløb lagt sig fast på en dato til sin generalforsamling. Bestyrelsesformand Pierre Danon "foreslås" genvalgt sammen med seks andre medlemmer, selv om formanden har advaret i skarpe vendinger mod TDC-bejleres planer for selskabet.

PR/TDC
Pierre Danon, bestyrelsesformand, TDC. Foto: PR/TDC

TDC holder generalforsamling 16. marts, og det fremgår af indkaldelsen, at formand Pierre Danon er klar til endnu en tørn på bestyrelsesgangen.

Sammen med seks andre medlemmer "foreslås" han således genvalgt, lyder formuleringen i dagsordenens punkt fem.

Den seneste tid er der blevet spekuleret i bestyrelsens fremtid, efter et konsortium af tre danske pensionskasser og den australske investeringsbank Macquarie har vundet armlægningen om TDC's fremtidige strategi.

Konstoriet står til at købe selskabet for 40,8 mia. kr. og stak med købstilbuddet en kæp i hjulet på TDC-toppens planer om en fusion med medieselskabet MTG's nordiske tv-forretning.

Har talt imod opsplitning

Bestyrelsesformand Pierre Danon undlod i første omgang at fortælle aktionærerne om opkøbstilbuddet og gik senere i rette med konsortiets planer om at splitte TDC-koncernen op i to:

"Det er et minefelt og vil være en meget dårlig idé for Danmark. At splitte TDC op vil tage mindst to år og være umådeligt komplekst og dyrt, og i den proces vil alt gå i stå, og TDC vil ikke kunne rekruttere digitale talenter. Jeg var med, da British Telecom gjorde det, så jeg har set det," har han tidligere udtalt til Berlingske Business.

Over for Børsen har Macquarie i overordnede vendinger lagt vægt på, at bestyrelsen og ledelsen i TDC skal bakke op om planerne for selskabet:

"Det er afgørende, at både bestyrelsen og ledelsen er på linje med os og det, vi vil med TDC. Vi kommer til at have en række samtaler med dem og håber, vi kan nå til enighed," udtalte næsteformand i Macquarie Infrastructure & Real Assets, Arthur Rakowski.

Et andet punkt på dagsordenen handler om, at bestyrelsen vil droppe udbetalinger af udbytte. Årsagen er tilbuddet fra konstoriet.

"Bestyrelsen foreslår, at generalforsamlingen godkender en beslutning om ikke at udbetale udbytte. Forslaget er begrundet i, at det forventede tilbud fra konsortiet vil blive reduceret med udbetalt udbytte, hvorfor selskabet siden offentliggørelsen af det forventede tilbud har modtaget en række henvendelser fra aktionærer, der ikke ønsker at modtage udbytte, men derimod ønsker at modtage en højere salgspris for deres aktier," lyder det i indkaldelsen.

Selve godkendelsen af konsortiets tilbud fremgår ikke af dagsordenen.

Generalforsamlingen bliver afholdt hos advokatfirmaet Kromann Reumert den 16. marts kl 10.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere