MediaWatch

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

/ritzau/Melissa Kühn Hjerrild
Foto: /Ritzau Scanpix/Melissa Kühn Hjerrild

Står det til Socialdemokraterne, skal streamingtjenester som Netflix og HBO fra næste år, når en ny medieaftale træder i kraft, sende mindst 5 pct. af deres danske omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø.

Det fortalte partiet onsdag, hvor medieordfører Mogens Jensen (S) slog fast, Socialdemokratiets vigtigste krav i forbindelse med de kommende medieforhandlinger er at få internationale aktører til at bidrage til dansk indhold.

Men det forslag er ikke helt godt nok, mener den danske film- og tv-branche, skriver Berlingske. Ifølge Klaus Hansen, formand for Producentforeningen, skal der mere til, hvis der fortsat skal være et uafhængigt dansk produktionsmiljø. Det er ikke nok, at Netflix eksempelvis er gået sammen med det danske produktionsselskab Miso Film om den kommende serie "The Rain".

"Det er dejligt, at selskaberne investerer i danske serier, men vi ønsker ikke, at de danske produktionsselskaber på sigt bliver en serviceindustri for de store amerikanske selskaber. Dels kulturpolitisk fordi de jo fokuserer på et internationalt indhold, og ikke et dansk, og dels for at vi kan bevare rettighederne til dansk produktion i Danmark, så der fortsat er basis for et uafhængigt dansk produktionsmiljø," siger Klaus Hansen til Berlingske.

Tankerne fra Socialdemokratiet bakkes op af Venstre, Dansk Folkeparti. SF og Alternativet, mens kulturminister Mette Bock (LA) onsdag udtalte til DR, at hun ikke "tror, det løser de udfordringer, som dansk medier står overfor."

S vil have mindst 5 procent fra Netflix og HBO til dansk indholdsproduktion

DR-slankning, TV 2-salg og licensfarvel: Her står partierne op til medieforhandlingerne

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere